Viroloog Marc Van ranst doet een emotionele oproep aan de bevolking, nieuwslezer Wim De Vilder geeft Maggie De Block tijdens het journaal een opdracht.

De voorraad mondmaskers raakt op. Dokters, verplegers en professoren slaken allemaal dezelfde noodkreet. Straks moet het medisch personeel onbeschermd patiënten gaan verzorgen, voor sommigen staat dat gelijk aan een doodvonnis.

Ons land wacht al geruime tijd op 5 miljoen maskers, maar vermoedelijk is de staat opgelicht. Dat het parket de zaak onderzoekt, lost het probleem niet op.

Wie gisteren naar het journaal heeft gekeken, werd daar niet vrolijk van. Nieuwslezer Wim De Vilder kon zijn ongerustheid nauwelijks verbergen, stelde soms vragen uit eigen naam en gaf minister De Block zelfs een opdracht mee: “Blijf daar hard aan werken (cfr. mondmaskers), want u hebt het gehoord, de sector is daarover zeer ongerust, zeker als het aantal patiënten nog toeneemt!”

Er zouden vandaag nieuwe maskers geleverd worden, maar viroloog Marc Van Ranst wil daar niet op wachten en doet op Twitter een oproep aan de bevolking:” Jullie kochten massaal mondmaskers, breng die aub in dozen naar de ziekenhuizen. Zo helpen jullie echt jullie gezondheidswerkers.”