‘Bridget Jones’s Diary’: vetrolletjes en relaties

Gluren in het hoofd van de buurvrouw.

Omdat het vandaag voetbal is op tv – KAA Gent – Dynamo Kiev op VTM2 – pakken ze op VTM 3 uit met een chiklit-film. Even voor de duidelijkheid: chicklit is de afkorting van het Engelse chick literature, eigentijdse romantische fictielectuur (lees: films en series ) door en voor jonge vrouwen. En wat is de ongekroonde queen van de chikclit? ‘Bridget Jones’s Diary’ ! Een onderhoudende dramakomedie over een jonge vrouw die niet alleen worstelt met haar kilo’s, maar ook met haar verliefdheid.

Het verhaaltje:

Bridget is al 32 maar heeft haar droomprins nog niet gevonden. Op Kerstmis stelt haar moeder haar aan de jonge advocaat Mark Darcy voor, maar Bridget heeft het niet begrepen op die kerel. Ze is immers stiekem verliefd op haar baas, de uitgever Daniel Cleaver. Wanneer die haar uitnodigt om er voor het weekend samen op uit te trekken, laat ze die kans niet liggen. Maar wanneer Daniel haar voor een knappe Amerikaanse laat staan, voelt Bridget zich vernederd en neemt ontslag.

 

VTM 3 / 23 september, om 20:40 – 22: 25 : ‘Bridget Jone’s Diary’

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More