De echte 007 haalt geen halsbrekende toeren meer uit en werkt niet meer met ultramoderne gadgets, maar heeft waarschijnlijk nek- en rugklachten van te lang over een schermpje gebogen te zitten.

Het Britse Hoofdkwartier voor Regeringscommunicatie heeft onlangs een vacature online gezet waarin ze op zoek gaan mensen met “een passie voor online media” om “terroristische communicatie te verstoren, kinderen te beschermen tegen de duistere kanten van het internet, cyberaanvallen te voorkomen en radicaliserende groeperingen of individuen te dwarsbomen”. Het zou de eerste keer zijn dat de inlichtingendienst jonge mensen probeert te rekruteren omwille van hun online vaardigheden.

Wil je zelf deelnemen aan “geheime online missies” om “vijanden van de westerse waarden en veiligheid te ontwrichten, verdelen en tegenwerken”? Dan moet je een uitstekende kennis hebben van online media, beschikken over een universiteitsdiploma en twee jaar werkervaring hebben. Een achtergrond in de taalkunde is een plus volgens de vacature. De job omvat “het spelen van een actieve rol in lopende online missies, communiceren met het doelwit en online data gebruiken om te verstoren en ondermijnen”. Het salaris zou starten bij 28.804 pond.

Voel je je geroepen? De sollicitatieprocedure zou niet mals zijn. Zo zou je minstens een uur op een online applicatie moeten spenderen, geïnterviewd worden door hooggeplaatste spionnen en een achtergrondtest en een drugtest moeten doorstaan. Do you accept this mission?

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught