Johnson: “De Britse bevolking moet er rekening mee houden dat er vele geliefden vroegtijdig zullen sterven.”

10 dagen geleden werd bij premier Boris Johnson Covid-19 vastgesteld. Zondag moest hij naar het ziekenhuis voor enkele medische tests, maar men hield hem daar ter observatie. Ondertussen bleef zijn entourage zijn toestand minimaliseren. Downing Street 10 zei zondag dat er geen medische noodsituatie was en dat de ziekenhuisopname uit voorzorg was. Johnson bleef vanuit zijn bed de regering leiden.

Vandaag verslechterde de toestand van de 55-jarige premier. “In de loop van deze namiddag ging de gezondheid van de premier achteruit en, op advies van zijn medisch team, werd hij overgeplaatst naar de afdeling intensieve zorg”, klinkt het in de mededeling van Johnsons woordvoerder. “De premier heeft minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab gevraagd om in te vallen voor hem waar nodig.”

Ironisch genoeg lijkt Johnson het slachtoffer te worden van zijn controversiële herd-theory. Groot-Brittannië kwam pas zeer laat met maatregelen en wilde zoveel mogelijk mensen laten besmetten om zo een groepsimmuniteit op te bouwen. Een theorie die door sommigen gevaarlijk en dwaas werd genoemd. De Britse premier Boris Johnson kondigde onlangs nog aan dat de Britse bevolking er rekening moet mee houden dat er vele geliefden vroegtijdig zouden sterven.

Laten we hopen dat hij niet één van hen wordt.