De broers Coppens zijn succesvolle schermgezichten.

“Gekker, zotter en spectaculairder!” Stafke en Mathias Coppens kunnen hun enthousiasme in de media nauwelijks de baas als ze het over het tweede seizoen van de ‘Code van Coppens’ hebben. “De meest geschifte ideeën hebben we deze keer kunnen uitvoeren.” Het resultaat is nu ook te zien op tv.

Maar wie is de meest succesvolle van de twee? De vennootschap van Mathias (geboren in 1978) heeft totale activa ten belope van meer dan 800.000 euro. Dat is zeker niet slecht in BV-land. Jongere broer Stafke (geboren in 1981) heeft totale activa in zijn vennootschap die de magische grens van 1 miljoen euro hebben overschreden. Dat is alvast een punt voor de junior.

Totale activa zeggen natuurlijk niet alles, zeker als de financiering via schulden zou verlopen. Laten we daarom eens naar het eigen vermogen van de vennootschappen kijken. Bij Mathias is de financiële buffer net geen 200.000 euro. Bij Stafke is die buffer ondertussen al bijna 700.000 euro. Dat is duidelijk: Stafke is de meest succesvolle van de twee broertjes.

Ze hebben overigens nog een oudere broer Maarten, die piloot is. Dat is doorgaans ook garantie op een succesvolle loopbaan, maar in coronatijden is dat geen zekerheid meer.

(Thierry Debels)