Broodje zonder vlees in Familie schiet in verkeerd keelgat bij Boerenbond

Zjefke toch!

Jarenlang presenteert de soap Familie het beste en het slechtste in de mens. Er wordt gelogen en bedrogen, vreemdgegaan, verkracht, gegijzeld en gemoord en dan… is er een veganistisch broodje. Groot probleem voor de Boerenbond! Het personage Zjef zou een anti-vlees-boodschap brengen.

Volgens de Boerenbond propagandeert Zjefke net iets te enthousiast de voordelen van het veganisme voor mens en dier. Voor een sector waar al eens varken en een koe bij de slager passeert, kunnen ze die boodschap niet smaken.

De veganistische piste in Familie werd in samenwerking met Gaia bedacht en geschreven. En daar zien ze het probleem niet. “De boodschap die gegeven wordt is weinig schokkend”, zegt Gaia-directeur Ann De Greef aan De Morgen. “Ook VLAM (het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) brengt geregeld reclames op tv om mensen aan te zetten meer vlees en zuivel te consumeren, maar dan met overheidsgeld. Wij maken van dezelfde mogelijkheden gebruik.”

Ze durven nogal bij Familie!

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More