Als je je tegenstrever vreest, ben je op voorhand verloren.

Sommige mensen presteren beter als er op hun kop wordt gek*kt, anderen klappen dicht. Je kan je afvragen of de scheldtirades van coach Clement na het het gelijkspel tegen KV Mechelen wel de juiste methode was om zijn Club op Dortmund voor te bereiden.

“Als je dit tegen Dortmund doet, dan krijg je er 8 of 9 binnen”, zei hij na afloop van de match tegen Mechelen. Dan hebben ze het gisteren uiteindelijk nog niet zo slecht gedaan. Voelde Clement dit weekend de bui al hangen en bediende hij zich van Trumpiaanse retoriek?

Na afloop van het roemloze verlies tegen Dortmund was Clement alvast een pak milder en konden er zelfs complimentjes af voor zijn spelers. Vreemd, 0-3 en een Europese vernedering is toch nog andere koek dan twee puntjes laten liggen tegen KV Mechelen.

Na 32 minuten mochten de boeken dicht. Te weinig efficiëntie, te weinig kwaliteit, te dikwijls ‘net niet’, te veel angst en eerbied voor de tegenstrever. Misschien wilde Clement te snel geschiedenis schrijven. Voor de match speelde Brugge nog mee voor een tweede plaats, na afloop lijkt overwinteren in de Champions League te hoog gegrepen.