Vanaf eind deze week is het opnieuw mogelijk om vluchten te boeken bij Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij herstart per 15 juni met 30% van het oorspronkelijk geplande zomeraanbod in Europa en met 40% van het langeafstandsprogramma in de zomer.

Tussen 15 juni en 31 augustus zal de maatschappij geleidelijk aan bestemmingen toevoegen aan haar netwerk om tegen eind augustus 59 bestemmingen aan te bieden in 33 landen in Europa, Afrika en de VS.

In Europa zullen in totaal 45 bestemmingen worden aangevlogen in 20 landen, waaronder Spanje, Portugal, Griekenland, Italië, Frankrijk en Denemarken. Op haar langeafstandsnetwerk zal de luchtvaartmaatschappij (onder voorbehoud van goedkeuring door de lokale overheden) 13 van de 17 Afrikaanse bestemmingen bedienen. In de VS zal New York JFK weer aangevlogen worden. Montreal (Canada), een nieuwe bestemming die gepland was om in maart 2020 te worden ingehuldigd, zal in de loop van volgend jaar aan het netwerk toegevoegd worden.

Passagiers wiens vlucht aangepast wordt, zullen worden geïnformeerd en kunnen vanaf 2 juni hun nieuwe vluchten raadplegen via de Mijn Boeking-functie op brusselsairlines.com.

In de komende maanden is de maatschappij van plan om haar netwerk voor na het zomerseizoen verder uit te breiden. Deze planning wordt begin juni bekend gemaakt.

Passagiers die al een vlucht hadden gereserveerd, kunnen deze nog steeds omboeken naar een andere datum en/of bestemming zonder wijzigingskosten. Alle reizen kunnen uitgesteld worden tot 31 december 2021. Tegen het einde van dit jaar hoopt Brussels Airlines opnieuw 50% aan te bieden van het vluchtschema zoals het gepland stond voor de coronacrisis uitbrak.