Bugatti viert dit jaar zijn 110de verjaardag en daarom willen ze eens goed gek doen.

Misschien wel de meest iconische Bugatti ooit, is de Type 35 die in 1924 het levenslicht zag. Een auto met een tweeliter achtcilinder onder de kap, die voor die tijd een niet onaardige negentig paarden produceerde. Om mee te racen kwamen er ook nog straffere versies, zoals de 35B, 35C en 35T. Met de Bugatti Type 35 werd destijds de ene race na de andere gewonnen. Al crashte er af en toe ook wel eens eentje.

Geen wonder dus dat Bugatti, omwille van de 110de verjaardag, besloot om ‘iets’ te doen met de Type 35.

Ze zullen namelijk vijfhonderd elektrisch aangedreven, soort van replica’s gaan bouwen van die Type 35, die elk voor 30.000 euro de deur uit mogen.. De naam van de nieuwe oude? Baby II. En daar zit natuurlijk het addertje onder het gras: de Baby II is zo’n vijfentwintig procent kleiner dan het origineel. En vermits de Type 35 382 centimeter lang is, weten we dat de elektrische versie 287 centimeter meet.

Desondanks die geringe afmetingen, is de Baby II voor kinderen én volwassenen bedoeld. In de kinderen-rijmodus heeft het autootje 1 kW kracht, waardoor de topsnelheid 20 km/u bedraagt. In volwassenen-modus levert hij 4 kW, waardoor de topsnelheid op 45 km/u komt te liggen.

Net als bij de Veyron en de Chiron is er ook bij de Baby II een speciale sleutel, waarmee het volle vermogen (10 kW, zo’n 13,6pk) komt te liggen. Hoeveel de topsnelheid dan bedraagt, wil Bugatti niet kwijt.

Nog iets leuks: het ‘110 ans Bugatti’-logo op de neus is gemaakt van zilver en weegt precies vijftig gram.

1

Image 1 of 5

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.