Daarmee ben je ongetwijfeld je rijbewijs kwijt vooraleer je het woord ‘geflitst’ kunt uitspreken.

Onlangs hadden we het over de DEVEL Sixteen: een auto met 5.000pk aan boord. Er wordt al sinds 2013 geëxperimenteerd met die auto, want het is (uiteraard) simpelweg niet mogelijk om al die kracht op het asfalt over te brengen.

Een stel Bulgaren meent dat wél te kunnen. Zij ontwikkelden de Alieno Arcanum. Die komt er in vier uitvoeringen. De minst krachtige krijgt 2.645pk en 4.440Nm, de topper 5.290pk en 8.880Nm aan koppel.

Niet dankzij een W16 met een stuk of twintig turbo’s, wel dankzij elektro-power. De strafste krijgt maar liefst zes elektrische motoren per wiel. Vierentwintig in totaal dus. Die worden niet gevoed door Lithium-Ion batterijen – die zouden immers al na enkele kilometers leeggetrokken zijn – maar wel met Graphene LiPo-cellen. Daarmee heeft deze Alieno Arcanum een theoretische actieradius van meer dan duizend kilometer.

Om al dat geweld de baas te kunnen, zit op ieder wiel een keramische remschijf met een diameter van veertig centimeter. De auto wordt daarnaast ook nog eens elektromagnetisch afgeremd, waarbij er eveneens stroom gegenereerd wordt om de batterijen langer vol te houden.

Het goede nieuws? Je kunt de Alieno Arcanum al bestellen. De minst straffe versie mag weg voor 750.000 euro, een 5.290pk sterk exemplaar moet anderhalf miljoen euro kosten. Een voorschot van twintig procent overmaken en ze beginnen eraan, daar in Bulgarije. Achttien tot dertig maanden later – afhankelijk van hoeveel er besteld zullen worden – krijg je jouw bolide geleverd.

Of heb je door dat je kunt fluiten achter de auto én je voorschot. Want hier komt het slechte nieuws: de auto bestaat alleen maar op papier. Er is vooralsnog niet één rijdend exemplaar. En als dat er wel zou zijn, dan verwachten we een klacht van de autobouwer uit Sant’Agata Bolognese. Want zeg nu zelf: dit lijkt toch wel heel sterk op de Lamborghini Veneno?

1

Image 1 of 14

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.