Burgemeester Lippens : “Het is een bende onkundige samen”

Knokke-Heist tot eind april bijna volledig in lockdown.

Woedend is hij, de burgemeester van Knokke-Heist. Hij is niet te spreken over de manier waarop de overheid de coronacrisis aanpakt. Hij is een beetje onze Vlaamse Trump: rechtdoor zee, gene zever en actie. De flamboyante graaf is van mening dat er drastische maatregelen moeten worden genomen en foetert op de overheid van dit land die geen beslissing durft te nemen.

“Als zij niet doen, dan doe ik het wel”, zegt Lippens. “Als het moet sluit ik in Knokke-Heist ook nog alle winkels en restaurants. Misschien zelfs deze week nog.” De adelijke burgemeester heeft eerder al alle activiteiten, in- en outdoorevenementen en erediensten op het grondgebied van Knokke-Heist verboden tot 30 april. Waterscportclubs, zwembaden en bibliotheek gaan op slot en geen beachbars tijdens de paasvakantie. Lippens zegt dat hij wél zijn verantwoordelijkheid neemt. “We zitten in een crisisiutatie. De mensen moeten binnenblijven.”

Duidelijk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More