Op 1 april 1994 dacht Het Belang van Limburg grappig te zijn. “Dit wordt een mooie kans voor een internationale doorbraak. We vonden dat we die niet mochten laten liggen.” Dat zegt een opgetogen Gert Verhulst, die samen met zijn trouwe hond Samson geheel onverwacht uitverkoren werd om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, dat op zaterdag 30 april in de Ierse hoofdstad Dublin wordt gehouden. Een flauwe aprilgrap uiteraard van de krant.
Ruim een kwarteeuw later heeft de ex-eigenaar van de hond dat Songfestival niet meer nodig. De Besloten Vennootschap (BV) Verhulst Gert van Bekende Vlaming (BV) Gert Verhulst heeft in 2019 immers een mooist winststijging gerealiseerd. In dat laatste boekjaar werd 2,2 miljoen euro nettowinst behaald. In 2018 was dat 1,2 miljoen euro. De totale activa van de vennootschap stegen naar 18,9 miljoen euro eind 2019.
De vennootschap Verhulst Gert houdt (op 31/12/19) aandelen aan van Studio 100 (een derde), VV&B (de helft) en Immosoirheid (de helft). VV&B is het vastgoedbedrijf van Verhulst en Hans Bourlon. Immosoirheid omvat het kasteel van Gert. Studio 100 kent iedereen…