Laat het zout en die limoen dan ook maar in de kast…

Zoals jenever van jeneverbessen wordt gemaakt, is het sap van de blauwe agave het voornaamste ingrediënt van tequila. Het hart van de blauwe agave, om precies te zijn.

Er komen alsmaar meer mensen op deze aardkloot, waardoor er steeds meer tequila gedronken wordt. Normaliter moet de blauwe agave een jaar of zeven groeien, vooraleer hij ‘oogstrijp’ is.

Om aan de grote vraag te voldoen, leggen vandaag agaveboeren hun plantjes al om wanneer ze amper vier jaar zijn. Maar… op die prille leeftijd produceren ze aanzienlijk minder sap en hebben ze er dus meer nodig.

Voelt u ‘m al aankomen? Er zit een nijpend agave-tekort aan te komen. Daardoor zal tequila in de toekomst nauwelijks nog te krijgen zijn en bijgevolg een stuk duurder worden.

In onderstaand filmpje ziet u hoe blauwe agave geoogst wordt.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.