CD&V dan toch niet in Vivaldi?

CD&V marchandeert om zoveel mogelijk binnen te halen.

 

Als we de berichten mogen geloven, mort het voetvolk bij CD&V. In een WhatsApp-groep verkondigen verschillende burgemeesters dat ze niet te spreken zijn over een Vivaldi-coalitie. Is dat echt zo? Of is het een opgezet manoeuvre van de partij om straks zoveel mogelijk belangrijke postjes binnen te halen?

Dat ze zoveel heisa maken nadat de koning besliste om niet voor een Christendemocratisch premier te kiezen, is op z’n minst verdacht te noemen qua timing. Hadden ze hun twijfel niet eerder moeten ventileren? Hadden ze misschien helemaal niet in de Vivaldi-boot moeten stappen?

Het christendemocratisch ongenoegen van het terrein, klinkt als een dreigementje en verhoogt alvast de druk op de verdeling van de posten. Toen bekend werd dat De Croo (Open Vld) en Magnette (PS) als coformatuers waren aangesteld, zat voorzitter Joachim Coens er als een kleuter bij die op zijn vingers was getikt omdat hij met zijn pollekes niet in de snoeppot mocht graaien. “Er was geen politiek akkoord over de aanstelling van de coformateurs”, zei Coens beteuterd. “Maar, formateurs zijn formateurs. De rest van de casting moet nog besproken worden.” Met andere woorden, alles is nog mogelijk?

Hoog tijd om Hilde Crevits – kandidaat premier – vanonder haar steen te halen. In De Ochtend op Radio1 zei zij dat ze de zorgen van de CD&V-militanten heel goed begreep. “Ook ik heb mijn zorgen”, aldus Crevits. “Alles draait rond een goed project en als het geen goed project is, gaat het nooit door het ledencongres geraken.”

Wie zei er ook alweer dat dit land nood heeft aan een stabiele regering?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More