CD&V-kamerleden willen N-VA lossen

Meer schrik voor verkiezingen dan voor een Vlaanderen zonder meerderheid.

Volgens de christendemocratische parlementsleden bezondigen Hilde Crevits, Koen Geens en Joachim Coens zich aan therapeutische hardnekkigheid. Zij vinden dat die koppigheid alleen maar tot nieuwe verkiezingen zal leiden en ze zijn bang om dan finaal afgestraft te worden.

De parlementsleden van CD&V vragen daarom aan de partijtop om de uitslag van de leden-bevraging naast zich neer te leggen en om aan tafel tegaan zitten om over een Vivaldi-regering te praten. Twee derde van de leden sprak zich uit om N-VA niet te laten te vallen en om niet voor een Vlaamse minderheid te kiezen. Maar naar oude tsjeven-traditie ziet de fractie dat anders en scharen zij zich achter de één derde. De kamerleden beweren dat ze het inhoudelijk niet oneens zijn met de keuze voor N-VA, maar het lukt gewoon niet. Dat is een redenering die alleen een tsjeef begrijpt. “We kunnen de kiezers even goed adviseren om voor N-VA te stemmen. En onze centrumlinkse kiezers jagen we ook weg”, klinkt het. En daarmee is het grote woord eruit: de CD&V heeft meer schrik voor nieuwe verkiezingen dan voor een Vlaanderen zonder meerderheid.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More