“We kunnen moeilijk adieu zeggen tegen N-VA.”

Dat zijn de dichterlijke woorden van de lady Crevits (CD&V) voor N-VA. Crevits doet die uitspraak in een interview met de krant De Tijd, op het moment dat Coens en Bouchez hun nota afronden. CD&V verstaat de kunst van het wachten en heeft zich bij de federale onderhandelingen voornamelijk in de luwte opgehouden. Met de nieuwe nota van de informateurs in de printer,  zien de katholieken echter een kans om zich in de federale regering te wringen.

In de Wetstraat heeft men altijd gedacht dat CD&V wel zou plooien en dat de rode loper zouden worden uitgerold voor de zogenaamde Vivaldi-coalitie ( liberalen, socialisten, groenen en christendemocraten), maar met de liefdesverklaring van Crevits aan N-VA doet anders vermoeden.

“We zeggen al heel de tijd hetzelfde en we blijven dat doen. We staan voor gigantische uitdagingen, onder meer op budgettair vlak. Daarom is het belangrijk dat we een federale regering vormen met een meerderheid aan de beide kanten van de taalgrens. Dat betekent met de N-VA, “ vertrouwt ze toe aan De Tijd en aan al die het horen wil in dit koppige land. Crevits vindt niet dat N-VA doet alsof het ze niets kan schelen.