Het gaat alsmaar beter met Amazon, en met Bezos.

Er zijn geen woorden voor en cijfers schieten tekort. De omzet van Amazon zou in het vierde kwartaal voor het eerst boven de 100 miljard dollar (bijna 86 miljard euro) uitkomen. In April – toen de hele coronacrisis nog maar net begon – kon je in PNWS lezen dat Covid-19 Jeff Bezos al zes keer rijker had gemaakt.

Consumenten kopen meer dan ooit online, ze bestellen meer boodschappen, spullen voor in huis en medische hulpmiddelen via Amazon. Sinds de uitbraak van COVID-19 heeft het bedrijf 400.000 extra mensen in dienst genomen.

Met de feestdagen voorspellen ze recordverkopen voor het platform. “We zien meer klanten dan ooit tevoren die nu al cadeaus kopen voor de feestdagen. Dat is slechts een van de tekenen dat dit een ongekend feestdagenseizoen wordt”, aldus Bezos. Hij investeert miljarden om te voorkomen dat het logistieke proces vastloopt door teveel bestellingen.

In het derde kwartaal kwam de winst van Amazon uit op 6,3 miljard dollar. Het vermogen van Jeff Bezos wordt momenteel geschat op 200 miljard dollar.