Cercle Brugge slikt verlies van 4,6 miljoen euro

Cercle Brugge heeft in het laatste boekjaar 2019-20 een verlies geleden van ruim 4,6 miljoen euro. Dat boekjaar liep – zoals bij de meeste clubs – van 1 juli 2019 tot 30 juni 2020.

De omzet nam dat jaar wel toen in vergelijking met het boekjaar daarvoor.

Het kapitaal werd in dat laatste boekjaar wel een paar keer verhoogd waardoor er geen probleem is om dat verlies op te vangen.

Belangrijk is uiteraard de coronacrisis. In de toelichting vinden we deze passage: “De uitbraak van de COVID-19 pandemie en de verregaande overheidsmaatregelen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan zullen een negatieve impact hebben op de resultaten van het boekjaar met afsluitdatum 30 juni 2021.”

“De start van seizoen 2020/2021 vond plaats zonder publiek waarbij volgens de huidige maatregelen sportwedstrijden met publiek (onder strikte voorwaarden) reeds worden toegelaten. Vanwege het onstabiel karakter van de pandemie en de continu veranderende overheidsmaatregelen, kan momenteel geen concrete inschatting van de financiële impact worden gemaakt.”

“Echter omwille van het engagement van de moedervennootschap om de vennootschap tijdens de volgende seizoenen voor zover mogelijk financieel blijvend te ondersteunen, wordt de continuïteit van de vennootschap gewaarborgd.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More