Chaos bij Bpost: klanten moeten pakjes zelf ophalen, extra toeslag voor handelaars

De chaos bij Bpost is compleet: klanten zullen pakjes zelf moeten ophalen. 

De feestdagen staan voor de deur en onze winkelstraten staan er verloederd bij. Online shoppen is de enige optie nog nog overblijft, maar het aantal te verwerken pakjes loopt zo hoog op dat Bpost ze niet allemaal kan verwerken. Sommige klanten zullen hun pakjes zelf moeten ophalen. Daarom roept het bedrijf de hulp in van Decathlon om het aantal afhaalpunten uit te breiden. 

Extra toeslag

Volgens Bpost zal maximaal 5 procent van de volumes richting een afhaalpunt worden gestuurd. Dat lijkt een verwaarloosbaar cijfer, al komt dit wel neer op maar liefst 25.000 pakjes. Daarnaast moeten zakelijke klanten een extra toeslag betalen van 1 euro per pakje. Dat stoot op een hoop verzet van de handelaars. 

Volgens handelsfederatie Comeos weigert Bpost regelmatig om pakketjes op te halen bij handelaars, omdat er te weinig werkkrachten zijn. Een doorn in het oog van de handelaars waarvoor de online verkoop de enige manier is om te overleven. Comeos roept de regering op om maatregelen te treffen. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More