Charmed was een populaire serie die liep van 1998 tot 2006. Het ging over drie heksenzussen die ‘The Charmed Ones’ genoemd werden. Ze gebruikten hun magische krachten immers voor goede doeleinden.

Aanvankelijk werden de zussen gespeeld door Alyssa Milano, Holly Marie Combs en Shannen Doherty. De laatstgenoemde verliet de show en werd vervangen door een nieuwe zus, gespeeld door Rose McGowan, die later op haar beurt een andere soort heks werd. De Amerikaanse TV-zender The CW heeft nu een nieuwe proefaflevering besteld om de serie nieuw leven in te blazen.

De reboot zal zich in de huidige tijd afspelen. Drie zussen verblijven in een studentenstad en ontdekken dat ze heksen zijn. Natuurlijk moeten er bovennatuurlijke demonen overwonnen worden en zijn er familieruzies. Soit, het leven van een heks is dus nooit saai. Bovendien krijgt iedere aflevering een feministische stempel opgedrukt. 

Niet iedereen is echter even blij met de koerswijziging. Actrice Holly Marie Combs bijvoorbeeld, die eerder de rol van heks Piper Halliwell vertolkte. Ze is van mening dat de originele serie al feministisch genoeg was. Ze is ook niet te spreken over het feit dat zij en haar voormalige collega’s en scenarioschrijvers niks in de pap te brokken hebben in deze reboot. 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."