China verkoopt nog steeds levende dieren als sleutelhangers (video)

China en dierenwelzijn gaan evengoed samen als Love Island en goede kijkcijfers.

Dankzij een leuk overgewaaid virusje al dan niet het gevolg van niet zo smakelijke eetgewoontes, zit China in 2020 met een serieus imagoprobleem.

Je zou denken dat al die woede van buitenaf over hun manier waarop ze dieren meedogenloos behandelen hen aan het denken heeft gezet, maar niets is minder waar.

In 2008 maakte de wereld tijdens de Olympische Spelen in Beijing kennis met een wel heel bijzondere souvenir. Dankzij een reportage van CNN zag men hoe op verschillende treinstations en markten sleutelhangers en kettingen verkrijgbaar waren met levende dieren. De wereld reageerde geschokt en deed het bloed koken bij vele dierenactivisten.

Hoewel er verschillende petities werden ondertekend om de regering ertoe aan te zetten het illegaal te maken, blijkt er volgens de Aziatische nieuwssite Netshark twaalf jaar later nog steeds niets verandert te zijn.

In China is er nog altijd weinig wetgeving op het gebied van dierenrechten, dus dit is helaas volkomen legaal in het land.

Kleine plastic zakjes met levende diertjes zoals schildpadjes, vissen, salamanders of kikkers worden verkocht als sleutelhanger of hanger voor mobiele telefoons. En om de verkoop nog een extra duw te geven, wordt verteld dat deze hangers geluk brengen. Voor een euro ben je trotse eigenaar van je ‘zakje geluk’.

Om je minder schuldig te doen voelen, maken de verkopers je wijs dat het water waar de dieren in zitten gekristalliseerd zuurstof is en voedingsstoffen bevat waardoor de dieren  langere tijd kunnen overleven. De werkelijkheid is uiteraard dat de dieren binnen een aantal uren of dagen, nadat het zakje is dichtgemaakt, zullen stikken of verhongeren.

En in een land waar schildpadden en salamanders als klein tussendoortje wordt gebruikt tijdens het bingewatchen, is de kans klein dat de kopers de arme dieren bevrijden uit hun plastieken gevangenis.

“De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren.”   Weinig te meten hier helaas…

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More