Volgens de Duitse inlichtingendienst wisten ze bij WHO al lang dat er een verschrikkelijke pandemie zat aan te komen, maar werd de organisatie de mond gesnoerd door de Chinese president Xi Jinping.

Zo, dat klinkt als een knotsgekke complottheorie, nietwaar? Nochtans is het ‘Der Spiegel’ die ermee naar buiten komt, en Duitslands grootste weekblad houdt zich niet meteen met complottheorieën bezig. ‘Dankzij’ Der Spiegel kwamen in het verleden al wel verschillende – veelal politieke – schandalen aan het licht.

Maar goed, over naar het corona-verhaal nu. Volgens ‘Der Spiegel’ heeft de Duitse inlichtingendienst er weet van, dat de Chinese president Xi Jinping aan Tedros Adhanom Ghebreyesus – directeur-generaal van WHO – in januari vroeg om de ernst van het coronavirus te bagatelliseren. Er werd hem ook gevraagd te ontkennen dat het virus van mens op mens kon overgebracht worden.

Terwijl WHO de wereld wijsmaakte dat het om een griepje ging, importeerde China massaal medisch materiaal. Ze wisten immers dat ze dat nodig gingen hebben. Binnenlands vliegverkeer in China was grotendeels stilgelegd, maar al dan niet besmette Chinezen mochten nog wel massaal de rest van de aardkloot gaan verkennen.

De Taiwanezen wisten eind december 2019 al dat er in Wuhan tal van mens-op-mens-besmettingen plaatsvonden, maar die moesten zwijgen. (Tussen haakjes: precies omdat Taiwan al vroeg op de hoogte was en snel maatregelen trof, is het vandaag zowat de enige plek ter wereld waar de mensen mogen feesten als de beesten). Intussen verklaarde de WHO dat de wereld rondtrekken geen kwaad kon, en dat een griepje geen reden was om China te mijden.

Op 20 januari toonde de Chinese arts Zhong Nanshan aan, dat corona wel degelijk wordt overgedragen van mens op mens. Op 22 januari maakt WHO wereldkundig dat… ‘er in Wuhan wordt gesuggereerd dat corona misschien overgebracht kan worden van mens op mens’.

Op 11 maart verklaarde WHO uiteindelijk dat het om een pandemie ging: iets wat zowat iedereen met een beetje gezond verstand intussen al wel doorhad…

Samengevat: de ‘wereldgezondheidsorganisatie’ wist volgens ‘Der Spiegel’ al in januari van het potentiële onheil. En als ze werkelijk om de ‘wereldgezondheid’ hadden gegeven, dan hadden ze dit onheil grotendeels kunnen voorkomen. Maar blijkbaar was communistisch kameraadschap belangrijker.

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.