Perfecter dan perfect, moet nog perfecter kunnen.

In Wuhan – waar de corona-miserie vandaan zou komen – zijn er na 35 dagen zonder besmettingen weer zes positieve gevallen. De Chinese overheid reageert meteen dratisch. Je zou het ook over-reageren kunnen noemen, want ze hebben het ambitieuze strijdplan opgezet om de hele stad van elf miljoen inwonders te testen. Sterker nog ze willen dat in één week voor mekaar krijgen. Dat betekent dat ze 1,1 miljoen mensen per dag gaan testen?

China wil blijkbaar tonen dat ze het beste land ter wereld zijn en worden opgejaagd door een ijdele Trump die wil bewijzen dat zijn land het beste land van de wereld is. “Wij voeren dagelijks meer testen uit dan wie ook ter wereld”, aldus Trump. “Niemand doet ons dat na.”

Hoe dan ook lijkt het testplan – zelfs in China – onmogelijk. De VS voeren zo’n 300.000 tests uit per dag, verspreid over het hele land. Zij hebben tot nu toe ‘slechts’ 9 miljoen mensen getest. Wuhan voerde in volle crisis zo’n 47.000 test per dag uit.

Merkwaardig ook dat heel China met 1,4 miljard inwoners op één besmetting na corona-vrij zou zijn. 1 op 1,4 miljard dat is gelijk aan nul. Je kan misschien perfect zijn, maar perfecter dan perfect, lijkt ons onmogelijk. Al kunnen ze wel perfect liegen. Dus, wie weet.