Dromen, blijven dromen.

“Doing nothing often leads to the very best kind of something.” Het had een opschrift kunnen zijn bij een foto van een zonsondergang. Een inspirational quote die veel gedeeld zou worden. Toch komt ze niet van een Facebook-pagina over mindfulness. Het is een uitspraak van een pluchen beer: Winnie de Poeh.

Met Christopher Robin maakt Disney niet de zoveelste live action-remake van een tekenfilmklassieker, maar een nieuw verhaal. Eentje dat schatplichtig is aan de originele Poeh-boeken van A.A. Milne. En een beetje aan Steven Spielberg.

Christopher Robin, het jongetje uit de Winnie de Poeh-verhalen, is opgegroeid tot een verantwoordelijke volwassen man ( Ewan McGregor) die zich op zijn werk en zijn gezin richt. Door de jaren heen is hij zijn verbeelding kwijtgeraakt. Maar dan duikt zijn oude vriend Winnie de Poeh terug op. Deze wil hem weer in contact brengen met de kinderjaren en de warm gekoesterde herinneringen van de man. Samen keren ze terug naar het Honderd Bunderbos om de verloren vrienden van Poeh-beer terug te vinden alsook het jongetje dat nog steeds ergens in Christopher Robin schuilt.

Omdat het zaterdag is, en we dan wat langer mogen opblijven.

VTM / 04 juli, om 20:30 -22:30 : ‘Christopher Robin’