De wintermercato bereikt zijn hoogtepunt…

Het lijkt erop dat ze of geld teveel hebben of een serieus spelletje blufpoker aan het spelen zijn, maar feit is wel dat zowel huidig landskampioen Club Brugge als recordkampioen Anderlecht aangeboden miljoenen weigeren voor hun sterspelers. 

Zo laat Club Brugge een monsterlijk bod van het Londense West Ham United van 15 miljoen euro op de 28-jarige draaischijf Hans Vanaken schieten en stak het ook een stokje tussen een paringsdans tussen doelman Simon Mignolet en Aston Villa, Leeds, Stade Rennes én een niet nader genoemde Spaanse topploeg. Meer nog, Club Brugge verleidde Hans en Simon zelfs met een langer en verbeterd contract. De basis op orde heet dit dan. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Club Brugge (@clubbrugge) op


Of ze ook bij Anderlecht de basis op orde hebben lijkt ons straf, getuige de woelige periode waarin de recordkampioen van trainer Vincent Kompany zich bevindt. Dat verleidt hen echter niet een bod van 20 miljoen euro van de huidige leider in de Franse competitie, Rennes, voor het 18-jarige nieuwe goudhaantje en nieuwbakken Rode Duivel Jérémy Doku (18) te aanvaarden.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Dokss ????? (@jeremydoku49) op


CEO Karel Van Eetvelt is dan ook heel duidelijk. “Gent heeft de norm gezet met David (die voor meer dan dertig miljoen naar Lille verkaste nvdr), wij willen meer!” Een sterk staaltje blufpoker of de zoveelste vergissing op rij voor het grote RSCA?

Wie zal het zeggen. Wordt ongetwijfeld snel vervolgd.