Een cultfilm omdat hij zo fout is.

Ex-commando kolonel John Matrix (Schwarzenegger) weet zich nog te beheersen als zijn oude makkers worden vermoord, maar als boeven zijn dochtertje kidnappen, komt het beest in hem los. Hij trekt stoere camouflagestrepen over zijn gezicht en zijn lijf, gespt messen en handgranaten om, werpt een enorm geweer over zijn schouder en gaat, oneliners debiterend, op oorlogspad. In de carrière van The Governator kwam zijn musculus sternocleidomastoideus zelden zo voordelig uit, om over zijn trapezius nog maar te zwijgen. Honderden doden, alsof het allemaal niets is. Elk cliché wordt schaamteloos geconsumeerd.

De film is van 1985, toen alles nog stevig zat bij Schwarzenegger. Je blijft kijken omdat het allemaal zo ongeloofwaardig, fout en over the top is, dat het fascineert.

Er zijn in totaal 157 fouten gevonden in de film. De bekendste fout is de gele Porsche die na een achtervolging volledig ingedeukt is aan de linker kant, maar als stoere Arnold er later mee wegrijdt, lijkt de auto uit de showroom te komen.

Zetel, pakjes chips en niet nadenken.

CAZ / 12 maart, om 20:40 -22:20 : ‘Commando’