Het spel Beerpong is geen onbekend begrip voor de gemiddelde P-lezer, dat bewezen de vele Facebook-reacties op ons artikel over de World Series of Beer Pong. Maar kijk, zelfs in ons eigen Belgenlandje kent het spel een steile opmars.

Want voor het vijfde jaar op rij organiseert de Antwerp Beerpong Cup het Belgisch Kampioenschap Beerpong. Maar liefst 128 ploegen zullen het tegen elkaar opnemen. Daar deze vijfde editie een jubileumeditie is, willen de organisatoren alles uit de kast halen om zowel de deelnemers als de supporters een wreed amusante avond te bezorgen.

Zo zal het best verklede team naar huis gaan met een mooie prijs. Het winnende team krijgt dan weer een ticket naar het WK Beerpong in Las Vegas. Tenminste, als er genoeg sponsors worden aangetrokken. “Het probleem met sponsors aantrekken is dat beerpong wordt geassocieerd met overmatig drinken, terwijl toernooien zoals het onze enkel draaien om sfeer, gezelligheid en het spel”, aldus organisator Mathias van de Velde.

Een team bestaat uit twee personen en speelt minstens vier matchen. Na vier voorrondes gaan de beste zestien teams door. Meer info over de regels en inschrijvingen kunt u terugvinden op de Facebookpagina van Antwerp Beerpong Cup.

De aftermovie van de vorige editie bewijst dat er nog heel wat verborgen talent rondloopt in ons land. Veel succes!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."