Herinner je je nog het mislukte borstbeeld van Cristiano Ronaldo dat op social media tot heel wat grapjes leidde? Iets zegt ons dat het volgende marmeren standbeeld minder hilarisch zal bevonden worden, maar het nodige respect zal afdwingen.

Want het is een echt gedetailleerd meesterwerk. De beroemdste kooivechter ter wereld Conor McGregor werd in april nog door de Amerikaanse politie de handboeien aangemeten toen hij zich moest gaan verantwoorden bij de rechter voor een aanval op een bus waarin enkele rivalen van de MMA-vechter zaten.

Toch vond McGregor dat 30 jaar de geschikte leeftijd is om zichzelf te vereeuwigen. Zijn evenbeeld heet ATLAS en is gemaakt door kunstenaar Edgar Askelovic, beter bekend als Aspencrow. Dit kunstwerk is geschapen uit 100 kg marmer en vijf maanden aan manuren. Het heeft een prijskaartje van maar liefst 57.000 euro. 

De in Birmingham wonende kunstenaar maakte gebruik van platinasilicone, marmerpoeder, UV-bestendige polyurethaanhars voor de ogen en echt haar voor de kenmerkende snit en baard van Conor. 

De theorie dat het testosterongehalte evenredig is met excentrieke uitgaven klopt weer als een bus.

1

Image 1 of 3

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."