Volgens een onderzoek van de Universiteit van Indiana krijgen sommige vrouwen spontaan een orgasme tijdens het sporten. Vroeger lachte men wel eens met de gedachte dat sommige dames een orgasme krijgen tijdens het paardrijden of het fietsen. Wel, vrouwen kunnen effectief klaarkomen tijdens een sportieve uitspatting en het gebeurt meer dan we denken.

De University of Indiana heeft onderzoek gedaan naar het fenomeen coregasme, een orgasme dat je kunt bereiken door te sporten. Een vrouw die haar onderbuik- en bekkenspieren, de core-spieren traint, heeft de meeste kans op een hoogtepunt. Maar ook in touwen klimmen, paaldansen, spinning en gewichtheffen verhogen de kans op een coregasme.

De onderzoekers deden een oproep naar personen die al ervaringen hadden met een coregasme, Ze waren een beetje overweldigd, want binnen de vijf weken boden zo’n 370 vrouwen zich aan om over hun sport-hoogtepunt wat meer uitleg te geven. De ondervraagde vrouwen gaven aan welke oefeningen zijzelf gebruiken om het ultieme genotsgevoel te bereiken.

Vijfenveertig procent gaf aan dat ze tijdens de buikspieroefeningen extra genot ondervonden. Maar ook gewichtheffen (26,5%), yoga (20%), fietsen (15,8), hardlopen (13,2%) en een stevige wandeling (9,6%) doen wonderen. Zo’n veertig procent van de vrouwen gaf aan al minstens tien keer een coregasme te hebben gehad. Maar een vijfde van van die veertig procent gaf aan er niet echt van te kunnen genieten, omdat dit nogal de aandacht trok van de omstaanders.

Kortom, je kan ook sporten in bed en klaarkomen kan vanaf nu eveneens in de sportclub.