Corendon, vorig jaar goed voor ruim 700.000 vakantiegangers naar tientallen zonbestemmingen binnen en buiten Europa, annuleert alle reizen tot 1 juni aanstaande, en dit als gevolg van het actuele reisadvies van zowel de Belgische als de Nederlandse overheid waarbij niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland voorlopig worden afgeraden.

Bovendien zijn er op vrijwel alle gangbare vakantiebestemmingen verregaande maatregelen genomen om verdere verspreiding van het corona virus te voorkomen. Hierdoor kunnen vakantiegangers er niet meer terecht, ook omdat verschillende luchthavens, hotels en restaurants gesloten zijn. Naar verwachting gaat deze situatie nog geruime tijd duren ook.

Daarnaast wil Corendon voorkomen dat klanten nu nog een restbetaling moeten doen voor een vakantie die waarschijnlijk toch niet zal kunnen doorgaan. Het gaat om ongeveer 80.000 vakanties bovenop de ruim 40.000 die eerder al geannuleerd werden.

Corendon heeft nu al, vervroegd, een groot gedeelte van het winteraanbod 2020/2021 beschikbaar gemaakt op haar website, zodat klanten die een voucher gekregen hebben of nog gaan krijgen in ruil voor hun geannuleerde reis, al een vakantie voor de winter kunnen boeken. Ligt de reissom van de nieuwe reis hoger, dan zal Corendon de meerkosten in rekening brengen. Wanneer de nieuwe vakantie goedkoper is, betaalt Corendon het verschil terug.