Corona dan toch niet afkomstig uit Wuhan? “Zonder de traditionele pers was er geen sprake van massahysterie”

Corona zit verveeld met een plottwist: circuleerde het virus al veel vroeger in onze eigen ziekenhuizen?

Het wonder is geschied: na maandenlange speculatie en nattevingerwerk over de oorsprong van het coronavirus krijgt de meest gemediatiseerde pandemie ter wereld een mooie plottwist voorgeschoteld. Volgens het Italiaanse Kankerinstituut (INT) sijpelde het virus al in september 2019 binnen in Europa, maar dat roept uiteraard ook een hoop vragen op. 

Voor een extreem besmettelijk virus dat vorig jaar al het zuiderse herfstweer trotseerde, lijkt het steeds onwaarschijnlijker dat de oorsprong van de pandemie terug kan gekoppeld worden tot in Wuhan, laat staan dat de maatregelen voor impact konden zorgen. Of de massale stroom aan tegenstrijdige berichtgeving al snel begon door te wegen op de bevolking, lijkt dan weer reëler te worden met de dag. 

Toch is de kans vandaag erg groot dat covid-19 vorig jaar ook in onze ziekenhuizen circuleerde. Tastbare bewijzen zijn er hiervoor nog niet, maar de kritische stemmen woeden steeds luider: “Ziekenhuizen bezweken niet in oktober en er was geen opmerkelijke trend waar te nemen. Niemand was überhaupt op de hoogte van een potentiële pandemie, dus brak er geen paniek uit”, klinkt het op sociale media. Aangezien het virus hier ongetwijfeld al had huisgehouden, lijkt de impact van de media steeds een groter aandeel van de malaise te worden. 

Dat een deel van deze geteste vrijwilligers textielarbeiders met een Chinese afkomst zijn doet dan ook geen afbreuk aan dit openstaande vraagstuk. Wordt ongetwijfeld vervolgd.  

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More