Corona in diepvriesproducten

Een merkwaardige Chinese waarschuwing.

Het is eigen aan autoritaire regimes om het gevaar altijd buiten de grenzen te zien en blind te zijn voor de rommel in hun eigen land. Sinds de uitbraak van het virus in de Chinese stad Wuhan, is het oorverdovend stil daar in het oosten. Op miraculeuze wijze ontsnappen 1,4 miljard Chinezen aan het coronavirus dat overal ter wereld een ravage aanricht.

De geloofwaardigheid van de Chinezen krijgt nog maar eens deuk nu ze met het nieuws komen dat coronadeeltjes zijn aangetroffen op diepgevroren vlees. Op een partij kippenvlees dat afkomstig zou zijn van vleesverwerker Aurora Alimentos in de zuidelijke Braziliaanse deelstaat Santa Catarina, zou wat virus zijn gevonden. Voor alle duidelijkheid, hetzelfde virus dat zij maanden geleden de wereld instuurden. De autoriteiten van de stad Yantai in de provincie Shandong waarschuwden dinsdag op Weibo, de Chinese variant van Twitter, dat drie monsters genomen van zeevruchtenverpakkingen coronadeeltjes bleken te bevatten. Blijkt dat enkele garanalen uit Ecuador besmet zouden zijn.

Enkele garnalen?

De Chinese autoriteiten waarschuwen daarom de brave Chinezen voor het gevaar van geïmporteerd diepgevroren voedsel. 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More