‘Corona is schadelijk voor je mannelijkheid’

Vruchtbaarheidsproblemen na herstel van coronavirus.

Chinese dokters adviseren mannen die zijn hersteld van Covid-19 om een vruchtbaarheidstest te laten afnemen. Tot nu toe zijn er weliswaar geen studies die aantonen dat het virus de potentie aantast, maar dokters van Wuhan – waar de ziekte begon – beweren dat de infectie een effect heeft op de productie van sperma en het ontwikkelen van mannelijke hormonen.

Die beweringen komen van professor Li Yfeng en zijn team van het Huhan’s Tongji-hospitaal in Wuhan – één van de hospitalen die door de Chinese overheid zijn uitgekozen om corona-patiënten te behandelen.

Volgens de Chinese experten veroorzaakt het nieuwe coronavirus – bekend als SARS-CoV-2 -weefselschade in menselijke cellen. Tijdens de SARS-epidemie van 2002 en 2003 merkte men ernstige schade aan het immuunsysteem van de testikels. Omdat het nieuwe coronavirus familie is van SARS, vermoedt men dat het op dezelfde manier de testikels van de man zal aantasten.

Het medisch rapport raadt daarom iedereen die hersteld is van Covid-19 aan – zeker zij die nog kindjes willen maken – om zich te laten testen op vruchtbaarheid, de kwaliteit van het sperma en de hormoonspiegel.

Nja.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More