Corona kent ook winnaars

32 van ‘s werelds grootse multinationals zien hun winst met 92 miljard euro stijgen.

 

Met het rapport ‘Power, profits and the Pandemic’ wil Oxfam aantonen dat de corona-pandemie niet voor iedereen miserie is. Voor techreuzen Google, Apple, Facebook en Amazon, maar ook voor farmabedrijven als Johnson & Johnson, Roche en Merck en voedings- en drankbedrijven als Walmart en Nestle is de pandemie een godsgeschenk. Oxfam heeft zichzelf als doel gesteld om de wereld een geweten te schoppen en veroordeelt het feit dat 32 multinationals, 88 procent van hun overwinst aan hun aandeelhouders zullen uitkeren.

“In plaats van een eerlijke fiscale bijdrage te betalen of de winst te herverdelen over werknemers, is de winst maar al te vaak voorbehouden voor een kleine elite”, aldus Oxfam.

 

Ondertussen blijft het aantal besmettingen wereldwijd stijgen. In totaal zijn sinds de uitbraak wereldwijd 900.052 mensen overleden aan het coronavirus. Het hoogste dodental is voor de VS met meer dan 190.000 overlijdens, gevolgd door Brazilië, dat tot dusver meer dan 127.000 doden heeft. India kent bijna 74.000 doden en staat sinds maandag op de tweede plek qua hoeveelheid besmettingen (ongeveer 4,4 miljoen).

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More