Corona update: 82 nieuwe besmettingen

Daling of geen daling, dat is de vraag.

Het is alweer een tijdje geleden dat we een dagelijkse update gaven van de corona-cijfers. Hoe ver staan we nu eigenlijk? Men wil ons zo graag doen geloven dat de cijfers alsmaar blijven dalen, maar is dat wel zo? We slagen er alleszins niet in om tot nul besmettingen, nul overlijdens en nul ziekenhuis-opnames te komen.

Het aantal besmettingen staat momenteel op 62.058. De voorbije week waren er dagelijks gemiddeld 81,7 nieuwe besmettingen. Dat is een daling van 5 procent tegenover de week voordien (gemiddeld 86,3 nieuwe besmettingen per dag). Het aantal besmettingen blijft dus dalen. Maar, het laatst bekende dagcijfer ligt op 84 besmettingen die werden geregistreerd op 3 juli, dat is afgelopen vrijdag. Een dag eerder waren het er 86, de dag daarvoor 118. De cijfers vanaf vrijdag 3 juli zijn nog niet volledig en zullen dus nog stijgen.

Niets alarmerends als je bedenkt waar we van komen, maar de Zuid-Australische stad Melbourne gaat op slot voor 6 weken omdat men 191 nieuwe gevallen heeft genoteerd. We spreken dan over 5 miljoen mensen. Zo heel veel beter doen we het eigenlijk niet. We willen niet gaan doom-denken, maar onze cijfers onthullen dat de helft van de nieuwe besmettingen bij 20- tot 50-jaringen wordt vastgesteld, de “kampioenen van de social contacten”.

Laten we hopen dat iedereen die in vakantie-modus gaat, de boodschap heeft begrepen, of we gaan een ‘strenge’ winter tegemoet.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More