Experten verwachten de komende dagen meerdere sterfgevallen.

Vanochtend vernamen we het overlijden van een vrouw van 90 jaar, vanmiddag zijn daar twee sterfgevallen bijgekomen. Het gaat om een patiënt van 86 en een van 73 jaar oud. Ze zijn beiden overleden in Brussel.

De patiënt van 73 overleed op de afdeling Intensieve Zorg van het Sint-Elisabeth ziekenhuis in Brussel. Op 4 maart was de patiënt daar opgenomen voor verzorging. De patiënt van 86 verbleef in quarantaine in een rusthuis in Sint-Genesius-Rode.

Vandaag wordt er beslist of er strengere maatregelen nodig zijn om Italiaanse toestanden te vermijden. Steven Van Gucht, viroloog en voorzitter van het wetenschappelijk comité rond het coronavirus, verwacht dat er de komende dagen/weken nog meer sterfgevallen zullen zijn.

Eigenlijk zitten we nog maar aan het begin van de epidemie. Bij het gebrek aan een vaccin kunnen we de piek alleen maar verlagen en uitstellen, maar dan moet iedereen meewerken. Dat vraagt een grote verantwoordelijk van de bevolking en het einde van de scepsis van non-believers.