Coronavirus kan dagen overleven op plastic en staal

Virus overleeft veel langer in de lucht dan dat we tot nu toe dachten.

Onderzoekers van de Amerikaanse overheid die samenwerkten met verschillende wetenschappers van, onder andere, de Princeton University en de University of California, publiceerden een rapport waaruit blijkt dat het coronavirus in staat is om gedurende enkele dagen buiten het menselijk lichaam te overleven.

Het onderzoek toont niet aan dat iemand op die manier ook besmet kan worden, alleen dat het theoretisch mogelijk is. De onderzoekers sprayden het virus in de lucht om daarmee niezen en kuchen na te bootsen. Ze kwamen erachter dat het virus in staat is om in de lucht drie uur lang te overleven, tot 24 uur op karton en twee tot drie dagen op plastic en roestvrij staal.

Het onderzoek toont aan hoe belangrijk handen wassen is en dat we moeten vermijden van ons gezicht aan te raken. Het is meteen ook een waarschuwing om zo weinig mogelijk in contact te komen met voorwerpen die door anderen zijn aangeraakt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More