Op beelden van de Chinese staatszender is iets te zien, dat ze eigenlijk niet wilden tonen.

Omdat er verschillende mensen waren die hardop dachten dat het nieuwe coronavirus misschien wel uit het laboratorium in Wuhan ontsnapt zou kunnen zijn in de plaats van spontaan overgesprongen van vleermuis op mens op een dierenmarkt, maakte de Chinese staatszender een video in het bewuste laboratorium.

Die video moest aantonen dat er daar werkelijk niks kan ontsnappen. In de clip is te zien hoe wetenschapsmensen twee lagen beschermende pakken aantrekken, vervolgens vijf luchtdichte kamers passeren en dan pas het kerngedeelte van het laboratorium betreden. Er wordt ook in uitgelegd dat het gebouw zo is ontworpen, dat er enkel lucht van buitenaf ìn het gebouw kan komen, maar dat er geen lucht vanuit het gebouw naar buiten kan.

Allemaal om te voorkomen dat één of ander gemeen virus de benen kan nemen natuurlijk. Er worden daar in het laboratorium van Wuhan namelijk zo’n 1.500 virussen bewaard, het ene al wat gevaarlijker dan het andere.

De staatsbeelden bleven echter niet lang beschikbaar. Maar ze verdwenen natuurlijk niet vooraleer er hier en daar op de download- en printscreen-knop gedrukt werd. Zelfverklaarde internetvirologen en -professoren hebben nu gezien waarom die beelden weer offline gehaald werden. Er is namelijk te zien dat de rubberen sluiting van één van de diepvriezers kapot is. Het virus moét dus langs daar ontsnapt zijn, aldus diezelfde internetgeleerden.

Een virus dat stijf van de kou staat maar toch de kans schoon ziet om uit de vriezer te glippen middels een kapotte sluiting, het bordje ‘exit’ volgt dwars doorheen vijf luchtdichte kamers en dan op de straat springt van zodra iemand de voordeur opent: alles kan natuurlijk…

1

Image 1 of 5

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.