The Joker met een magistrale Joaquin Phoenix in de hoofdrol was dé filmhit van 2019.

Beter nog, het is de meest winstgevende stripverfilming aller tijden. Het budget bedroeg 62,5 miljoen dollar en dat hebben Warner Bros. en DC ondertussen ruim 17 keer terugverdiend. Maar niet alleen aan de kassa deed de film het goed, ook werd het optreden van de moordlustige  Arthur Fleck enorm gesmaakt in de nerd-gemeenschap.

Geen verwijt, want nerd zijn is al eventjes hip en niets meer om over te schamen. Fans doen niets liever dan zich kleden als hun favoriete personage en het nadien op de sociale media plaatsen. Al had het cosplaymodel Veronica Rae uit New York toch gehoopt op andere reacties, toen ze onderstaande foto’s op haar Facebook postte.

Ze had zich namelijk verkleed als de vrouwelijke variant van The Joker en één van de memorabele scènes uit de film nagespeeld. Namelijk degene waar acteur Joaquin Phoenix al dansend van de trap daalt terwijl ‘Rock and roll part 2’ van Gary Glitter op de achtergrond speelt. De trappen in de Bronx zijn ondertussen uitgegroeid tot een pelgrimsoord voor Joker-fans.

“I used to think my life was a tragedy, but now I realize, it’s a comedy. I whipped up a female Joker in about 2 days just so I could shoot on the iconic stairs!” plaatste de aantrekkelijke miss Rae bij de foto’s. 

Helaas voor haar werd haar account overspoeld door misselijkmakende commentaren. Vele die hards fans zijn namelijk van mening dat het verhaal van Arthur draait rond gevoelige thema’s als mentale gezondheid en het gebrek aan zorg voor iedereen, maar zeker niet rond het seksualiseren van dit personage. Ook zijn ze van mening dat als er één Hollywood-schurk is die niet mag voorzien worden van een stel borsten, dat het wel de Joker is. 

Wij, daarentegen, zien gewoon een cosplayer met passie die er volledig voor gaat. Maar gelukkig moeten wij haar niet verdedigen, want dat deed Veronica zelf. Dit door een uitdagende foto te plaatsen in lingerie met het masker Jar-Jar Binks, het meest gehate filmpersonage ooit onder de nerds, samen met het bijschrift: “I heard you all loud and clear. Is this better for you?”

De gekkin die de gekken voor gek zet. Hoedje af!

1

Image 1 of 7

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."