Zowat alle cryptomunten krijgen momenteel klappen. Momenteel zien we een verlies van 5 tot 15% bij de meeste cryptomunten. Volgens eToro-analist Mati Greenspan komt dat doordat de populaire wallet MyEtherWallet.com een tijd gehackt werd.

“Gisteren waren enkele servers van Google een tijdlang down. Dat heeft op sommige plaatsen voor internetproblemen gezorgd. Dat komt op zich wel vaker voor, maar deze keer maakten hackers van de storing succesvol gebruik om MyEtherWallet.com te hacken. MEW is een zeer populair platform voor Ethereum-investeerders. Sommige mensen werden bij het inloggen doorgelinkt naar een phishingsite die hun inloggegevens kon bemachtigen. Hackers konden op die manier hun ETH stelen”, aldus Greenspan.

Er werd 216 ETH gestolen. Dat komt neer op 111.515 euro. Hoewel dat geen gigantisch bedrag is, lijkt de hack heel wat investeerders afgeschrikt te hebben. “De cryptomarkt was de afgelopen dagen aan een stevige opmars bezig. De hack heeft de stijging een halt toegeroepen. We zien een duidelijke daling bij zowat alle cryptomunten”, vertelt hij.