Of de cryptomunt nu een goede investering is of niet zal de toekomst uitwijzen. Maar wanneer de oprichter van Ethereum – de grootste cryptomunt na Bitcoin  – er zelf niet meer in gelooft, zorgt dit toch voor de nodige paniek bij beleggers.

De 24-jarige Ethereum-baas Vitalik Buterin waarschuwde zijn volgers op Twitter. Volgens hem kan de digitale valuta elk moment niets meer waard zijn. Hij geeft zijn volgers ook nog de raad mee om alleen geld te investeren wat ze echt kunnen missen, voor in geval het misgaat.

“Vergeet niet dat cryptovaluta nog steeds een nieuwe en hypervolatiele belegging is. Ze kunnen dan ook elk moment naar nul gaan. Investeer geen geld wat je niet kan missen. Zoek je een veilige belegging voor je spaargeld, dan zijn de traditionele beleggingen nog altijd de veiligste optie.”

Natuurlijk volgt niet iedereen deze stelling . Volgens hen zorgen deze uitspraken net voor paniek, waardoor de munt waarde kan verliezen. Het is trouwens niet de eerste keer dat Buterin waarschuwt voor het instorten van de cryptomarkt.

Tuurlijk weten we niet of Buternin gelijk heeft. Maar een gewaarschuwd man… Gaat u snel al uw digitale munten van de hand doen, of heeft u er nog voldoende vertrouwen in?