Het heeft een tijdje geduurd, maar de beroemdste inwoner van Overijse, muzikant Daniël Stuyven heeft de cijfers van zijn vennootschap Daan gepubliceerd.


Vorig jaar vertelde hij nog in Humo: “Als kind had ik weliswaar het visioen dat ik een interessant, zot en druk leven zou gaan leiden, maar ik was ervan overtuigd dat ik hooguit 40 zou worden. Ik leef dus al tien jaar in extra time. Ondanks het feit dat ik er alles aan heb gedaan om mijn bestaan kort te houden.”

Een piano heeft twee of drie pedalen. Daan: “Het rechterpedaal is de sustain, als je dat indrukt blijft de klank galmen, tot je weer loslaat. Het linkerpedaal dient om de klank te dempen. Dat gebruik ik dus niet. En van het middelste pedaal weet ik zelfs niet waarvoor het dient.”

Op zakelijk vlak komt Daan van zeer ver. “Ik leefde geïsoleerd in Schaarbeek en had daar kennisgemaakt met een pikdonker segment van onze maatschappij, iets tussen de onderwereld en de Brusselse bourgeoisie in, waardoor ik compleet paranoïde was geworden. Bovendien was ik driedubbel failliet. Ik had schulden bij de Belgische staat, bij de RSZ, bij iedereen.”

Vandaag heeft Daan een zeer gezonde onderneming. De totale activa bedragen net geen miljoen euro eind 2019.

Er was 408.268 euro omzet in 2019. De nettowinst bedroeg dat jaar 11.437 euro.

De overgedragen winst bedraagt al 563.742 euro.