Daar hebben we Thunberg en Anuna weer

“Jullie moet stoppen met te doen alsof we de klimaat- en ecologische crisis kunnen oplossen, zonder het als een crisis te behandelen”

We zitten nog midden in de grootste globale crisis uit de wereldgeschiedenis, land na zit in overlevingsmodus en daar heb je de klimaatactivisten alweer. Vier klimaathelden, Greta Tungberg, Anuna De wever, Alélaïde Charlier en de Duitse Luisa Neubauer, hebben een brief voor de regeringsleiders van de EU. In die brief eisen zij om onmiddellijk maatregelen te nemen die nodig zijn om een klimaatramp te voorkomen. De wereldvreemde meisjes eisen onder andere het stopzetten van investeringen en subsidies in fossiele brandstoffen. Ze willen een heleboel, maar onder andere ook dat het beschadigen van ecosystemen wordt aanzien als een internationale misdaad, een “ecocide”.


Donderdagavond zullen ze hun standpunt ook persoonlijk en per videoconferentie meedelen aan Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie. Ze hadden het ook aan de Europese president kunnen vragen, de grote leidsman Charles Michel, want sinds zijn vaandelvlucht heeft die blijkbaar niet veel om handen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More