Mannen geven hun ogen goed de kost wanneer ze een blote vrouw zien, vrouwen barsten vaak in lachen uit bij het aanschouwen van een naakte vent. En zo zijn er nog wel wat verschillen tussen beide seksen…

Tegenwoordig moet alles politiek correct correcter correctst. Politici die een kleine twintig jaar geleden vonden dat Vlaamse vrouwen ‘te platte tetten‘ hadden, die pleiten nu voor ‘geslacht x’. Het klinkt vandaag misschien gek, maar zeventien jaar geleden was het nog heel cool om te zeggen dat er maar twee geslachten waren – mannelijk en vrouwelijk namelijk. Daar kwamen we namelijk achter toen we vorige week jaargang 2003 van P-magazine weer online zetten.

Expert Allan Pease zette toen namelijk de meest frappante verschillen tussen beide seksen op een rijtje. “Mannen hebben heel andere doeleinden dan vrouwen in hun leven”, zo verklaarde hij. “De evolutie van onze hersenen komt overeen met de verschillende taken waarvoor we op de wereld gezet zijn. In de oudheid waren mannen in de eerste plaats jagers en moesten hun hersenen ontwikkeld zijn om op bewegende doelen te kunnen mikken. Vrouwen zorgden voor de kinderen, een taak die compleet andere vaardigheden vereist.”

Zo moet bijvoorbeeld de oorzaak waarom vrouwen tijdens een avondje café of restaurant – als die open zijn natuurlijk – altijd samen naar toilet gaan. “Tot het einde van de negentiende eeuw deden mensen hun gevoeg in kleine buitenhokjes die zich achter het huis bevonden. Voor de veiligheid gingen vrouwen toen in groepjes naar het toilet. In de loop van de twintigste eeuw verhuisde het wc naar binnen, maar het vrouwelijk ritueel om samen naar het toilet te gaan hield stand. Vrouwen gebruiken het toilet als therapieruimte en als ontmoetingsplaats om nieuwe vriendinnen te maken. Ze praten er over mannen en hun persoonlijke problemen, ze wisselen make-up uit enzovoort. Een man zal nooit aan een andere man vragen om mee naar het toilet te gaan.”

Waarom mannen graag naar borsten kijken: “De borsten van de vrouw zijn pas groot geworden sinds de mens rechtop is beginnen te lopen. Vrouwtjesapen hebben geen borsten; als ze op hun twee poten staan, kun je niet zeggen van welk geslacht ze zijn. Borsten bestaan voor het grootste gedeelte uit vet, dat ze alleen maar hun ronde vorm geeft en niets te maken heeft met de melkproductie. Het doel van de vrouwelijke boezem is het seksueel prikkelen van mannen, een functie die voordien was weggelegd voor de ronde vrouwenbillen. Laag uitgesneden jurken en push-up-beha’s benadrukken die aantrekkingskracht: de cleavage die daardoor ontstaat, doet denken aan het vrouwelijke achterwerk. Hoe groter de borsten, des te méér ze op de billen lijken en des te sterker mannen zich ertoe aangetrokken voelen.”

Waarom vrouwen graag naar strakke ventenkonten kijken: “Alleen menselijke primaten hebben naar achter stekende, halfronde billen; apen en chimpansees hebben die niet. De vorm van ons achterwerk laat ons toe om rechtop te staan zonder voorover te vallen. Het is opmerkelijk dat vrouwen in alle culturen van een kleine, stevige mannenkont houden. De reden is dat een strak en gespierd achterwerk noodzakelijk is om stevige stootbewegingen te maken tijdens de geslachtsgemeenschap. Voor een man met een vette of uitgezakte kont is dat moeilijker: hij zal zijn hele lichaamsgewicht in de strijd moeten gooien.”

Wat vrouwen zo geestig vinden aan een blote vent: “Het merendeel van de vrouwen geeft de voorkeur aan seks met gedempt licht, met het licht uit of met de ogen dicht. Dat sluit perfect aan bij de vrouwelijke gevoeligheid voor zachte strelingen, sensuele aanrakingen en gefluisterde lieve woordjes. Als ze een naakte man zien, barsten vrouwen veeleer in lachen uit dan dat ze er opgewonden door geraken. Omgekeerd: als een man een naakte vrouw ziet, wordt zij voor hem een doelwit; misschien kan hij haar wel in bed krijgen. Dat heeft te maken met het feit dat mannen vanuit evolutionair oogpunt hun sperma bij zo veel mogelijk verschillende vrouwen willen deponeren. De meeste mannen willen ook vrijen met het licht aan, omdat ze visueel ingesteld zijn als het op seks aankomt: ze willen vormen en welvingen zien. Kortom: hoe méér vrouwelijk bloot, hoe liever.”

Hoe het komt dat vrouwen moeilijker kunnen zwijgen: “De vrouwen in de oudheid groeiden van jongs af op in het gezelschap van andere vrouwen en kinderen. Voor het leven in groepsverband was het noodzakelijk dat ze goede communicatievaardigheden ontwikkelden. Mannen praatten nauwelijks tijdens de jacht, om de dieren niet af te schrikken. Ze zaten vaak uren aan een stuk naar een prooi uit te kijken zonder een woord te zeggen. Hedendaagse mannen zijn niet anders: als mijn vader met zijn vrienden gaat vissen, zitten ze urenlang naast elkaar zonder iets te zeggen. Bij hun thuiskomst kunnen ze alle details vertellen over de grootte van de vissen, de weersomstandigheden en de omgeving, maar ze weten niets over de andere mannen. Vrouwen die bij elkaar op bezoek gaan, kunnen achteraf in geuren en kleuren vertellen over elkaars privé-leven. Meisjes beginnen vroeger te praten dan jongens, en een meisje van 3 bezit een bijna twee keer zo grote woordenschat als een jongen van dezelfde leeftijd. Bovendien is haar spraak heel wat begrijpelijker. Het zou misschien geen slecht idee zijn om jongens een jaar later met de kleuterschool te laten beginnen, wanneer hun taalontwikkeling op hetzelfde niveau staat als die van meisjes die een jaar jonger zijn.”

Meer opmerkelijke verschillen tussen mannen en vrouwen, vind je in DEZE P-magazine van weleer. Er wordt ook uit de doeken gedaan wat iedere man over vrouwen zou moeten weten, en omgekeerd.

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.