Opmerkelijk. Het enige wat er nodig was om alle verdeelde Star Wars-fans te herenigen, was de introductie van de schattigste baby ooit.

In de eerste aflevering verscheen er op het einde van de Disney+ serie The Mandalorian opeens een baby Yoda. Niet de peuterversie van de originele Yoda uit The Empire Strikes Back, maar wel een baby van zijn soort. In The Mandalorian is de baby al 50 jaar oud, maar volgens de mythologie van de serie nog altijd een baby dus.

Zijn verschijning deed het internet als het ware ontploffen. En de Force onder de fans was weer gerestaureerd na het verschrikkelijke The Last Jedi-debacle. Op Twitter gaat het nergens anders over en hij heeft zelfs al zijn eigen account. ‘Fear leads to hate. Hate leads to anger. Cuteness leads to snuggling‘, is zijn tagline

Dat doet ons de vraag stellen? Waarom liggen er nog helemaal geen baby Yoda poppetjes, knuffels, dekentjes, boekentassen,… in de rekken?  Want het lijkt het wel de gans met de intergalactische gouden eieren.

Bedenker en regisseur Jon Favreau heeft hier het antwoord op: “Baby Yoda moest de verrassing van de serie worden en we kregen de steun van Disney en Lucasfilm om in volledige geheimhouding rond dit personage te werken. Baby Yoda merchandise zou alles verpest hebben.”.  

Wauw, eindelijk eens geen geldwolf-mentaliteit en eerbied voor de fans. Dikke duim voor Disney.

Maar nu de groene aap eindelijk uit mouw is, wordt er wel al volop gewerkt aan baby Yoda-spulletjes.

Volgens Disney zal elke Star Wars-nerd nog de kans krijgen om voor de feestdagen ondergedompeld te worden in een Baby Yoda-sfeer. 

Sorry baby Jezus, je bent niet langer de enige ster onder de kerstboom.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."