In Zuid-Frankrijk heeft een inbreker opzettelijk DNA-sporen achtergelaten zodat ze hem makkelijk konden opsporen.

De politie vond het al een vreemde zaak dat er bij tal van inbraken speekselsporen werden gevonden. Je moest geen Sherlock Holmes zijn om een link te leggen tussen de verschillende inbraken. De dader werd dan ook snel getraceerd en opgepakt.

Het bleek om een ex-gedetineerde dakloze te gaan die graag terug naar zijn cel wilde. “Hij is nogal verknocht aan de erotische programma’s van Canal+”, liet zijn Advocaat weten.

In de meeste Franse gevangenissen is er een tv in de cel. Een abonnement op Canal+ wordt vaak als beloning of als aanmoedigingsprijs gegeven. Het blijkt te helpen om gevangenen aan het werk te krijgen als klusjesman. De Franse gevanginissen zijn overigens overbevolkt, waardoor celgenoten vaak mogen ‘meegenieten’. Zij die met een eergevoel crimineel zijn, kraken het signaal en kijken ook. Met andere woorden: er wordt in de late uurtjes nogal wat tv gekeken in de Franse gevangenissen.

De twintigjarige inbreker is opgepakt, maar of hij weer de cel in mag, is nog niet zeker. Hij is dan wel schuldig bevonden, maar de rechter wacht nog op een psychiatrisch deskundigenrapport.