Je vriendin vindt dat je te veel tijd doorbrengt met je beste vriend? Wel, de wetenschap komt je een handje toesteken want wat blijkt: een bromance is ontzettend goed voor onze gezondheid.

Heb jij ook zo’n onverwoestbare mannenvriendschap voor het leven? Zo’n maat die er altijd is en ervoor zorgt dat elke avond een legendarische avond zal worden? Een vriend waartegen je zonder schaamte kan zeggen dat je stiekem naar Friends kijkt? Een bro waarmee je de allerbeste discussies over de meest onzinnige dingen kan hebben? Dan heb je een bromance en dat is goed nieuws.

Uit onderzoek van de University of California blijkt namelijk dat zo’n bromance helpt om de stress van het dagelijks leven serieus te verlagen. Het onderzoek toont dat de sociale interacties met je bro ertoe leiden dat het hormoon oxytocine in het brein toeneemt. Dit hormoon kan stress reduceren. De onderzoekers zijn er dan ook van overtuigd dat de mannenvriendschap helpt in het tegengaan van depressie.

Het is ook gebleken dat jonge mannen  meer emotionele bevrediging in bromance vinden dan in romantische relaties met hun vriendin. Misschien best toch nog gewoon voldoende tijd doorbrengen met je lief. Anders blijft er enkel een bromance over.