Het lijkt eenvoudig: hits produceren en veel geld verdienen. De werkelijkheid is anders. België kent relatief weinig multimiljonairs die rijk werden door muziek. Dani Klein, artiestennaam van Danielle Schoovaerts, is er een van.

Klein: “Als jong meisje moest ik altijd het bed van mijn ouders opmaken. Boven het bed hing een foto van mij toen ik een jaar of twee was – knuffelbeer in de arm. Daar schrok ik van. Ik dacht: wat doe ik hier in godsnaam? Wie wil er nou vrijen onder de ogen van een kind?” Ze vertelt het aan Hugo Camps van De Morgen.

“Onder het hoofdkussen van mijn mama zag ik in twee versneden handdoeken liggen. Voor na de liefde, natuurlijk. Rafelige, verkleurde vodden. Ik dacht: waarom maak je er niet iets moois van? Waarom geen mooi zijden doekje, aangenaam en zacht. Resterend genot veeg je toch niet weg met een vaatdoek. Hoe jong ik ook was, het kwetste me in mijn illusies over de liefde.”

Klein is een wereldster: 10 miljoen platen verkocht. Componist, tekstschrijver en leadzanger van Vaya Con Dios.

Ze heeft haar zaakjes ook goed aangepakt. In haar vennootschap zit bijna 4 miljoen euro. Het eigen vermogen bedraagt zowat 3,4 miljoen euro. Klein is een van de weinige Belgische uiterst succesvolle vrouwelijke artiesten.