Solosporten hebben het voordeel dat je steeds als enige met alle eer gaat lopen.

Echter, tijdens trainingssessies kan het op den duur wel wat saai worden met al dat zweten in je eentje. Maar kijk, de mixed reality-bril, genaamd de Ghost Pacer, tovert uit het niets een virtueel hardloopmaatje voor jou.

Deze nieuw ontwikkelde set augmented reality-brillen zijn speciaal ontworpen voor hardlopers. Met een gepatenteerd optisch systeem weegt hij slechts 90 gram. Eens de bril op je snuit staat wordt er een ​​realistische avatar in 3D-ruimte gecreëerd.

Integratie met de fitness-app Strava stelt gebruikers in staat om te racen tegen avatars die de paden en snelheden van hun vrienden nabootsen van eerdere trainingen, waardoor atleten als het ware samen kunnen trainen. Leuk meegenomen in deze bizarre corona tijden.

De techniek werkt met behulp van speciale sensoren die je positie heel precies bepalen. Het hologram wordt geprojecteerd op de binnenkant van je brillenglazen. Eens opgeladen, zie je jouw digitale trainingspartner maar liefst zes uur voor jou. Meer dan voldoende om fit te geraken voor een marathon.

Met een crowdfund-actie op Kickstarter is al meer dan een viervoud van het gewenste bedrag opgehaald. Over een jaar moet de Ghost Pacer op de markt zijn en dat aan een prijs van ongeveer 320 euro.

Wie zei dat je enkel een gekleurde bril nodig hebt om positief door het leven te lopen?

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."