Het zijn koude winternachten.

Dus niets zo fijn om tijdens het slapengaan de lepeltjesgewijs met je partner te gaan liggen, en de natuurlijke lichaamswarmte haar werk te laten doen. Niet alleen dat, de armen van degene die achter ligt kunnen de voorste helemaal koesteren. Dit geeft voor de voorste een heerlijk veilig – beschermd – gevoel. Spooning heeft zelfs zo zijn wetenschappelijk bewezen voordelen.

Het verlicht de stress omdat het niveau van cortisol wordt verlaagd en het maakt gelukkig omdat de stof oxytocine wordt aangemaakt. En het geeft ook uiteraard de mogelijkheid voor zijdelings te vrijen, ook al zijn jullie doodmoe.

Leuk en wel, maar wat met de eeuwige vrijgezel? Zij kunnen alleen maar hopen dat er deze kerst de Somnox Sleep Robot onder de boom ligt. Je kan er niet mee rampetampen, daarvoor bestaan leukere speeltjes maar het is wel een spooning-partner minus het snurken.

Het helpt je sneller in slaap te vallen door een rustige ademhaling na te bootsen waarop jij je eigen ademhaling kan focussen. Dit doet je bloeddruk en hartslag automatisch verlagen. Indien gewenst kan het ook zeer rustgevende muziek spelen totdat je in dromenland belandt. Alle geluiden en liedjes zijn trouwens in te stellen in je persoonlijke settings op de Somnox app.

Voor 475 euro haal je de zzzzzzaligste robot ooit in huis.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."